2018 Hemşirelik Haftası Etkinlikleri

“Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; “Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki” teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsünde 310 kişinin katılımı ile büyük bir coşku eşliğinde gerçekleştirdi. Acıbadem Taksim Hastanesinin ev sahipliğini yaptığı törenin açılış konuşması Sayın Doç Dr. Tamer Karşıdağ, Sayın Prof. Dr. Ükke Karabacak, Sayın Uzm. Saliha Koç Aslan ve Acıbadem Sağlık Grubu yönetim kurulu başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar tarafından gerçekleştirildi.

 

Programın onur konuğu Türkiye’nin ilk lisans mezunu hemşiresi Sayın Prof. Dr. İnci Erefe takdim edildi. Sayın Erefe hemşireliğin bilim dalı olduğundan bahsedip; empati kurarak her zaman başarılı olacağımızı vurguladı. “Hemşirelik bilgiye dayanan bir şevkat mesleğidir” diyen Sayın Erefe gelecek nesillere sağlık politikalarında söz sahibi olma konusunda  önerilerde bulundu.

“Başarının temel anahtarı vizyon ve bu vizyona uygun olarak çok çalışmak demektir”

Mehmet Ali Aydınlar

Açılış Konuşmacılarımız

Programın açılış konuşması Acıbadem Taksim Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tamer Karşıdağ tarafından gerçekleştirildi.  Meslek hayatı boyunca hemşirelerle çalışmaktan çoğu zaman mutluluk duyduğu, bazen hastaların randevularını hemşirelere göre seçtiğine şahit olduğundan bahsetti. Ayrıca zor zamanlarda doğru şeyleri yapma becerilerini geliştiren hemşirelerin ekipteki önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Açılış konuşmacılarından Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak hemşireliğin insanlığın varoluşundan bu yana rol ve sorumlulukları değişerek geliştiğinden bahsedip; hemşirelik felsefemize atıfta bulundu. Sayın Karabacak “Sağlık bir insan hakkıdır, hemşireler ise bu hakkın öncü sesidir” diyerek ICN 2018 temasına vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.

 

Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Saliha Koç Aslan; hemşirelerin her gün insan hayatına dokunup tecrübesini geliştirdikçe karakter ve bilgisinin değişimi ile geliştiğinden bahsetti. “Bakım hemşireliğin esası olduğu kadar esansıdır” diyerek bakımın önemine vurgu yapan Sayın Aslan; 2017 yılında yaklaşık 5 milyon hastaya aklı, bilgisi, becerisi ve görgüsü ile tedavi olmalarını sağladıkları için tüm Acıbadem Sağlık Grubu hemşirelerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar;  hemşirelikte empatinin öneminden bahsettikten sonra, yurtdışındaki hemşirelik yönetim modellerini incelediğinde organizasyon içerisinde hemşireliğin başhekimlikten bağımsız ve diğer direktörlüklerle eş statüde olduğu için Acıbadem Sağlık Grubunun organizasyon şemasını aynı şekilde yapılandırdığından bahsetti.  Sistemin içinden gelen hemşirelerin disiplin ve bakış açılarının her bölümde kendilerine başarı getirdiğini belirten Sayın Aydınlar tüm hemşirelerin hemşirelik haftasını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmacılarımız

HASAN TAHSİN GÜNGÖR

İlk konuşmacımız Sayın Güngör “Dokunuş” isimli konuşmasında hemşireliğin öneminden annesinin yaşadığı hastalık sürecinde annesini hayata bağlayan hemşirelerden söz etti. Annesinin bakım sürecinde yer alan Acıbadem Maslak Hastanesi hemşiremiz Hande Kanber’in de katılımcılar arasında olması ile duygusal anlar yaşandı. Sayın Güngör’e teşekkür belgesi İnsan Kaynakları Direktör Yardımcısı Cenk Sandıkçı tarafından verildi.

                       

DR. CENK TEZCAN

Sayın Tezcan “Sağlık Hizmeti Sunumunda Çeşitlilikler, Gelecekte Bizi Ne Bekliyor” isimli konuşması ile hemşireliğin etki alanı ve yapılan küçük iyileştirmelerin olumlu büyük sonuçlarından bahsetti. Sayın Tezcan’a teşekkür belgesi Hemşirelik Hizmetleri Direktör Yardımcısı Sonay Canbolat tarafından verildi.

                   

PROF. DR. MERYEM YAVUZ van GIERSBERGEN

Sayın van Giersbergen “Kalkınma Hedefleri İçinde Hemşireliğin Yeri Dünyadan Bakış Açısı” isimli konuşmasında 2018 ICN Temasına yer verdi. Sayın van Giersbergen’a teşekkür belgesini Acıbadem Altunizade Hastanesi Direktör Yardımcısı Neşe Bakoğlu takdim etti.

                     
 

Case Başarı Belgelerinin Takdimi

Bu yıl hemşirelik haftası etkinliğimizde “Simülasyon Eğitimlerimizi Değerlendiriyoruz Programı’nın sekizincisini gerçekleştirdik. Bu programda Ekim 2017- Mart 2018 tarihleri arasında CASE de eğitim almış toplam 418 kişi değerlendirilmiştir. %93 ve üzerinde başarı gösteren 52 kişi başarı belgesi almaya hak kazanmıştır. Kişilerin başarı belgeleri Eğitim ve Gelişim Koordinatörü Uzm. Hem. Şehriban Serbest tarafından takdim edilerek; başarı belgeleri hastane yöneticileri ve hemşirelik hizmetleri müdürleri tarafından verilmiştir. Parlayan yıldızlarımız ve başarılarında büyük emeği olan Eğitim ve Gelişim Hemşireleri Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Saliha Koç Aslan’ın konuşması ile tebrik edildi.

 

               

Hemşirelik Ve Sanat/Dans Gösterisi

Sayın Ahu Çat ve Kerem Öksüz’ün değerli dans gösterisi ile etkinlik sona erdi. Sayın Çat ve Sayın Öksüz’e teşekkür çiçekleri Acıbadem Taksim Hastanesi Hasta Bakım Sorumlusu Uzm. Hem. Gökçe Bahtiyar tarafından takdim edildi.

“Sanat düşünebilen, gerçeği görebilen, toplumu anlayabilen insanların işidir” Tolstoy

 

“Gelecekte Hemşireliğe Dair” Konulu Görsel Yarışma Sonuçları

“Gelecekte Hemşireliğe Dair” konulu fotoğraf, resim, karikatür yarışmamıza 32 fotoğraf, 11 resim, 10 karikatür olmak üzere toplam 53 gönderi ile katılım gerçekleştirildi. Jüri tarafından 2 Mayıs tarihinde tema, yaratıcılık, etik uygunluk, teknik kullanımı gibi başlıklara göre puanlama yapılıp, ödüller sahiplerine teslim edildi.

Birincilik Ödülü

Yaşar Narcı
Acıbadem Maslak Hastanesi
Endoskopi Sorumlu Hemşiresi

 

 

İkincilik Ödülü

Şenay Saraçoğlu
Acıbadem Kadıköy Hastanesi
Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi

 

 

Üçüncülük Ödülü

Kıymet Yılmaz
Acıbadem Altunizade Hastanesi
Yhk Sorumlu Hemşiresi

 

 

 

 

Görsel yarışma sonucunu kazananlara ödülleri Acıbadem Kadıköy Hastanesi Direktörü Dr. Mustafa Candan, Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Saliha Koç Aslan ve Acıbadem Altunizade Hastanesi Direktör Yardımcısı Neşe Bakoğlu tarafından takdim edildi.

Etkinlikteki diğer bir yarışma online gerçekleştirildi. 6 sorudan oluşan mini yarışmamıza yaklaşık 210 kişi katılım sağladı. Kazananlara ödülleri Acıbadem Taksim Hastanesi Başhekimi Tamer Karşıdağ tarafından takdim edildi.

       

Etkinlikten Kareler

             
 

 

                  
 

Etkinlik boyunca gelecekte hemşireliğe dair hayallerimizi ve temennilerimizi dilek kutusunda paylaştık.

 

 

 

 

Konuşmacılarımızın ve düzenleme kurulunun ve yarışma kazananlarımızın karikatürleri karikatürist Sayın Ömer Göker tarafından etkinlik boyunca yapıldı.

 

 

 

2020 - Acıbadem Hemşirelik - Tüm Hakları Saklıdır.